به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا گاهی یکی از والدینی که حضانت را به عهده دارد ، از ملاقات دیگری با فرزند ممانعت به عمل می آورد که در این صورت ، می توان با ارائه دادخواست ملاقات با فرزند ، از این حق برخوردار شد . البته به لحاظ اینکه ممکن است ممانعت از ملاقات با فرزند سبب ایجاد آسیب ها و ناراحتی های روحی و روانی متعدد برای فرزند و شخصی که از ملاقات محروم شده است ، به همراه داشته باشد ، می توان دادخواست ملاقات فرزند با دستور موقت را تقاضا نمود که در این صورت دادگاه خانواده دستور موقت ملاقات با فرزند صادر می کند و به این ترتیب ملاقات با فرزند با سرعت امکان پذیر خواهد شد . برای مشاهده نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوقی دینا ، از جمله دلایلی که موجب اثبات جرم می شود عبارتند از : اقرار ، شهادت ، قسامه و سوگند و علم قاضی . علم قاضی بر طبق قانون مجازات اسلامی عبارت است از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود . اگر فردی دعوای را علیه کسی مطرح کند باید دلایل و شواهدی برای اثبات آن به مقام قضایی یا قاضی ارائه کند اگر این مستندات باعث شود که قاضی به حقانیت فرد علم پیدا کند می گویند علم قاضی . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد علم قاضی در در امور کیفری بر روی لینک زیر کلیک کنید :
در خصوص اینکه پیامدهای ادای سوگند توسط مدعی و مدعی علیه چیست ، به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، ادای سوگند بتی یا قاطع دعوا در صورتی در قانون پیش بینی شده است که مدعی برای اثبات ادعای خود در دادگاه دلیلی ارائه نکرده باشد و در مقابل ، مدعی علیه ادعای او را انکار کرده باشد . در چنین شرایطی به درخواست مدعی ، مدعی علیه باید سوگند یاد کند که در این صورت ادعای مدعی ساقط می شود ؛ ولی اگر مدعی علیه سوگند یاد نکند و ادای سوگند را به مدعی رد کند ، این بار خود مدعی باید برای اثبات حق خود سوگند یاد کند که در این صورت حق وی به اثبات خواهد رسید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پیامدهای اتیان سوگند توسط مدعی و مدعی علیه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به نقل از سایت مشاوره حقوقی دینا ،در پاسخ به این که حکم سرپرستی چیست باید گفت که زمانی که زن و شوهر تصمیم می گیرند که کودک را به فرزند خواندگی بگیرند باید که مراحل قانونی را سپری کنند که از جمله مراحل قانونی برای صدور حکم سرپرستی است . دادگاه در صورتی حکم سرپرستی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را صادر خواهد نمود که درخواست کنندگان سرپرستی بر طبق ماده 5 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست از شرایط لازم برخوردار باشند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صدور حکم فرزندخواندگی بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در صورت تعویض قفل در منزل توسط شوهر ، زن می تواند برای مقابله با این امر به کلانتری مراجعه و ثبت صورتجلسه تعویض قفل در منزل را تقاضا نماید . همچنین لازم به ذکر است که بر اساس رویه قضایی دادگاه ها عوض کردن قفل در منزل توسط شوهر پیامدهایی را برای وی به همراه خواهد داشت ؛ به این صورت که اگر مرد اقدام به تعویض قفل درب خانه کرده باشد و از این طریق مانع ورود زوجه به منزل شده باشد ، زن می تواند علیه شوهر شکایت کیفری ترک انفاق نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عوض کردن قفل درب خانه توسط مرد بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، گاهی دادگاه به این دلیل حضانت فرزند را به صورت موقتی به یکی از والدین واگذار می کند که فرایند رسیدگی به دعوای گرفتن حضانت فرزند در صورت جدایی والدین ، ممکن است طولانی باشد و از این بابت ضرر و زیان هایی به کودک وارد شده و مصلحت وی به خطر افتد . به همین دلیل ، دادگاه حضانت موقت را به یکی از والدین می سپارد تا پس از رسیدگی دقیق به جزییات پرونده ، شخص صلاحیت دار برای حضانت تعیین شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه حضانت موقت فرزند چیست بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوقی دینا در پاسخ به این سوال که دیوان عدالت اداری چه نوع مرجعی است و اینکه آیا دیوان عدالت اداری یک مرجع قضایی است ، توجه به اصل 173 قانون اساسی حایز اهمیت است که بر اساس این اصل ، می توان گفت دیوان عدالت اداری نوعی مرجع قضایی است و زیر مجموعه قوه قضاییه قرار دارد که وظیفه رسیدگی به شکایات ، تظلمات و اعتراضات مردم علیه دولت را دارد . بنابراین ، به این نوع دعاوی طبق قانون دیوان عدالت اداری و با استفاده از اصول قضایی رسیدگی می گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صلاحیت قضایی دیوان عدالت اداری بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، دادرس شرایط اتیان این سوگند را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت احراز شرایط ، قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا را صادر خواهد کردبا صدور قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا توسط دادگاه ، مشخص می شود که سرنوشت پیروزی یا محکومیت مدعی در اثبات ادعای خود بستگی به این سوگند خواهد داشت . در قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا ، موضوع سوگند و همچنین شخصی که باید این سوگند را ادا نماید مشخص می شود . علاوه بر این ، موضوع سوگند باید با موضوع ادعا مربوط باشد و در اثبات آن ادعا موثر باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه قرار اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت آیین دادرسی دینا در پاسخ به این سوال که ایراد رد دادرس تا چه زمانی قابل طرح است ، در ماده 87 قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است که بر اساس آن ، " ایرادات و اعتراضات باید تا پایان اولین جلسه دادرسی به عمل آید ؛ مگر این که سبب ایراد متعاقبا حادث شود " . بنابراین ، در حالت کلی زمانی که شخصی نسبت به دادرس اعتراض دارد ، تا پایان اولین جلسه ای که برای دادرسی تشکیل شده است فرصت و مهلت برای طرح ایراد رد دادرس را خواهد داشت . البته بر اساس قسمت دوم این ماده ، در صورتی که یکی از جهات و موارد رد دادرس پس از پایان اولین جلسه دادرسی حادث شد ، عملا پس از پایان مهلت رد دادرس نیز می توان این ایراد را مطرح کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت و زمان طرح ایراد رد دادرس بر روی لینک زیر کلیک کنید :