به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، یکی از انواع قرارهای شبه قاطع ، قرار امتناع از رسیدگی می باشد که به موجب آن ، در صورت طرح شدن ایراد رد دادرس و یا در صورتی که دعوا قبلا در دادگاه دیگری مطرح و در حال رسیدگی باشد ، دادگاه قرار امتناع از رسیدگی صادر می کند و در این صورت ، دعوا در شعبه دیگری از دادگاه و یا دادگاه دیگر رسیدگی خواهد شد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد صدور قرار امتناع از رسیدگی بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، دادگاه های کیفری موجود در نظام حقوقی ایران که وظیفه رسیدگی به دعاوی کیفری و جرایم را بر عهده دارند را می توان به انواع و اقسام مختلفی تقسیم بندی کرد که این تقسیم بندی ، به لحاظ حیطه تخصصی دادگاه ها در امر رسیدگی به جرایم می باشد . بر این اساس ، انواع دادگاه های کیفری شامل دادگاه های کیفری یک و دو ، دادگاه انقلاب ، دادگاه اطفال و نوجوانان و دادگاه های نظامی می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع دادگاه های کیفری بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوقی دینا ، یکی از عقودی که در قانون مطرح می باشد عقد ضمان می باشد ، عقد ضمان یعنی شخصی مالی را به ذمه دیگری است به عهده بگیرد . متعهد را ضامن طرف دیگر را مضمون له و شخص ثالث را مضمون عنه یا مدیون اصلی می گویند . به طور کلی می توان گفت که عقد ضمان عقدی است که بین ضامن و طلبکار بسته می شود و اراده بدهکار نقشی ندارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در موردآثار عقد ضمان بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، هر یک از والدین این حق را دارد که با فرزند خود ملاقات داشته باشد ؛ با این وجود در شرایطی که ملاقات با فرزند به مصلحت وی نباشد ، می توان مدت زمان ملاقات با فرزند را کاهش داد . البته درخواست کم کردن مدت دیدار با پدر و مادر باید مستند به دلایل و مدارک کافی بوده و به شورای حل اختلاف ارائه شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، استرداد جهیزیه توسط زن بعد از طلاق با روش هایی امکان پذیر شده است که یکی از این روش ها ، تنظیم اظهارنامه برای استرداد جهیزیه ، قبل از مراجعه به دادگاه و تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه است . بنابراین ، زن می تواند با تنظیم نمونه اظهارنامه استرداد جهیزیه و ارائه آن به طرف مقابل ، درخواست کند تا جهیزیه اش را به وی بر گرداند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد متن اظهارنامه پس گرفتن جهاز بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در صورتی که شوهر فوت کند ، زن مکلف است مدتی را تحت عنوان عده وفات نگه دارد که این مدت عبارت است از چهار ماه و ده روز . لازم به ذکر است که در ایام عده وفات ، مخارج زندگی زوجه عند المطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه به عهده آنان است ( در صورت عدم پرداخت ) تامین می گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نفقه زن در زمان عده وفات شوهر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در طلاق بائن که رابطه زوجیت خاتمه می یابد ، زن حق نفقه بعد از طلاق را نخواهد داشت . اما در صورتی که طلاق از نوع رجعی باشد ، در طول مدت عده طلاق رجعی ، مرد مکلف است که به زن نفقه بپردازد . ماده 1109 قانون مدنی در این خصوص چنین مقرر می دارد : " نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهدهی شوهر است ؛ مگر این که طلاق در حال نشوز واقع شده باشد " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نفقه زن در دوران عده طلاق رجعی و بائن بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، تمکین زن از شوهر را می توان شامل دو نوع تمکین عام و تمکین خاص دانست . تمکین عام به معنای پذیرش ریاست و مدیریت مرد در زندگی خانوادگی بوده و در مقابل ، تمکین خاص ناظر بر روابط زناشویی میان زوجین خواهد بود که هر دوی این موارد تمکین ، وظیفه و تکلیف زن می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع تمکین زن از شوهر بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، همین که عقد نکاح به صورت صحیح واقع شد ، زن حق دریافت نفقه خواهد داشت و می تواند از آن بهره مند شود . با این وجود از آن جهت که نفقه زن منوط به تمکین زن از شوهر است ، در صورتی که زن از شوهر تمکین نکند حق دریافت نفقه نخواهد داشت . لازم به ذکر است که در دوران عقد نیز به زن نفقه تعلق خواهد گرفت ؛ به شرط اینکه آمادگی تمکین از شوهر را به وی اعلام کرده باشد و یا اینکه از حق حبس استفاده نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه نفقه از چه زمانی به زن تعلق می گیرد بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توان پرونده های موجود در دادسرا را پیگیری کرد ، پیگیری پرونده به صورت پیامکی است . به این صورت که متقاضی می تواند با ارسال کد مورد نظر خود به شماره سامانه پیامکی پیگیری پرونده دادسرا یعنی 500049 ، از جزییات مربوط به پرونده کیفری خود مطلع بشود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پیگیری پرونده دادسرا از طریق پیامک بر روی لینک زیر کلیک کنید :